Kwaliteit

WIHA: ruim 40 jaar dé specialist in betonboren en betonzagen

Sinds 1980 is WIHA actief in met name woningbouw, utiliteitsbouw en civiele betonbouw in heel Nederland door middel van professionele diamanttechniek. Dit doen wij door het inzetten van goed opgeleide medewerkers die zich onderscheiden door kundigheid, betrokkenheid en kundigheid.

WIHA maakt gebruik van zeer moderne en geavanceerde apparatuur, zoals hoogfrequent betonboormachines en betonzaagmachines, volautomatische boormotoren en diverse draadzaagmachines. Omdat onze kwaliteitsstandaard hoog is, stellen wij hoge eisen aan onszelf en aan de veiligheid van onze medewerkers.     

VCA* Certificering 

Sinds 2001 is WIHA VCA* gecertificeerd, wat staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Er wordt gewerkt met een VGM-beheerssysteem dat voldoet aan de gestelde ARBO-regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu met betrekking tot werkzaamheden op de bouw.

Ons bedrijf wordt jaarlijks gecontroleerd door de geaccrediteerde certificeringsinstelling Bureau Veritas op deze VCA normeisen. Vanzelfsprekend is veiligheid, milieu, gezondheid en welzijn voor WIHA Diamanttechniek een belangrijk aspect in een duurzame bedrijfsvoering.

Erkend leerbedrijf SBB

Een goede opleiding van medewerkers is essentieel bij WIHA. Als SBB-erkend leerbedrijf leiden wij leerlingen op uit betrokkenheid bij de branche en kunnen wij als leerbedrijf een hoge kwaliteitsstandaard realiseren. WIHA heeft een ervaren, gecertificeerde leermeester die deze  leerlingen vakkundig begeleid. Een leerpositie bij WIHA biedt stagiaires een goede baankans, zorgt voor verbeteringen in ons bedrijf en houdt ons scherp! 

Bouwend Nederland

WIHA  is lid van Bouwend Nederland, wat bouw- en infrabedrijven verenigt, verbindt en ondersteunt. Bouwend Nederland behartigt als ondernemersorganisatie de belangen van 5000 kleine, middelgrote en grote bouw- en infrabedrijven en staat voor een vitale bouwsector     die bouwt aan duurzame vernieuwing van de leefomgeving.

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaam bouwen is geen uitzondering meer; het is (bijna) vanzelfsprekend. Bouwbedrijven moeten naast energieneutraal bouwen, ook rekening houden met  stikstofvrij en circulair bouwen. 

Duurzaamheid is de afgelopen jaren een containerbegrip geworden. Het wordt in vele vormen en termen gebruikt. Reden voor WIHA om in 2021 een afstudeeropdracht uit te zetten bij Hogeschool Arnhem / Nijmegen: een onderzoek naar duurzaamheid in bouwsector en wat dit betekent voor onze duurzaamheidsdoelstellingen en de doelstellingen van onze opdrachtgevers. Zodat we toekomstgericht ons bedrijfsbeleid hierop kunnen inrichten. 

Daarnaast blijft het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij WIHA al jarenlang een belangrijke plaats innemen. We vinden het belangrijk aan onze maatschappelijke rol een goede structurele inhoud te geven. Zo sponsoren wij onder andere met veel plezier diverse lokale sportverenigingen in de regio, welke een belangrijke toegevoegde waarde zijn voor de samenleving in de Achterhoek.